Luku 7 · 7.6
Valikoiva synkronointi: vain tietyt kansiot
Haluatko tälle tietokoneelle vain muutaman kansion oikeina tiedostoina? Käytä silloin valikoivaa synkronointia. Kansiot, joiden valinnan poistat, pysyvät silti WebOké Nextcloudissasi, ne eivät vain tule tälle tietokoneelle.
Asennuksen yhteydessä
Valitse sovelluksessa yhdistämisen yhteydessä Choose what to sync ja merkitse kansiot, jotka haluat ottaa käyttöön. Katso Nextcloud Files asentaminen Windowsiin.
Muuttaminen myöhemmin
- Napsauta Nextcloudin pilvikuvaketta (Windows: tehtäväpalkin oikeassa alakulmassa; Mac: valikkorivillä ylhäällä).
- Avaa sovelluksen asetukset (nimesi tai profiilikuvasi kautta ikkunan yläreunassa, ja sitten Asetukset).
- Valitse vasemmalta tilisi. Näet synkronoitavan kansion.
- Napsauta kansion vieressä olevaa kolmea pistettä ja valitse Valitse synkronoitavat kohteet. Näet silloin Nextcloudisi kansioluettelon.
- Merkitse kansioita tai poista merkintä. Painikkeilla Synkronoi kaikki ja Älä synkronoi mitään otat kaiken kerralla käyttöön tai pois käytöstä.
- Napsauta Käytä.
Huomaa: jos poistat kansion valinnan, sovellus poistaa sen kansion tietokoneeltasi (ei Nextcloudistasi). Oletko muuttanut jotain kyseisessä kansiossa tietokoneellasi, mitä ei ole vielä ladattu? Odota silloin, että pilvikuvake muuttuu vihreäksi, ennen kuin poistat kansion valinnan.
Valikoiva synkronointi vai virtuaaliset tiedostot?
| Valikoiva synkronointi | Virtuaaliset tiedostot | |
|---|---|---|
| Mitä näet tietokoneellasi? | Vain kansiot, jotka olet merkinnyt | Kaikki |
| Mitä on todellisuudessa levylläsi? | Kaikki merkityissä kansioissa | Vain se, minkä avaat tai kiinnität |
| Ilman internetyhteyttä | Kaikki merkityt kansiot | Vain se, mikä on jo ladattu |
| Mac | Vain perinteisellä synkronointikansiolla | Oletus (File Provider) |
Jos käytät virtuaalisia tiedostoja, et näe asetuksissa valintaruutuja kansioiden kohdalla. Tämä on normaalia: valitset silloin kansiokohtaisesti vaihtoehdoilla Säilytä aina tässä laitteessa tai Vapauta tilaa (katso Virtuaalitiedostot: näe kaikki, lataa vain se mitä avaat).
Uudet isot kansiot
Jos Nextcloudiisi tulee uusi kansio, joka on tiettyä kokoa suurempi (esimerkiksi kun kollega jakaa kanssasi ison kansion), sovellus voi ensin kysyä, haluatko ladata sen. Tämän asetat sovelluksen asetuksissa kohdassa Advanced (lisäasetukset). Näet kysymyksen silloin pilvikuvakkeen ikkunassa.
Vinkki: tiedostot, joita et koskaan halua synkronoida, kuten ohjelman tilapäistiedostot, lisäät luetteloon Muokkaa ohitettuja tiedostoja sovelluksen asetuksissa. Tähti (*) tarkoittaa siellä mitä tahansa merkkejä, esimerkiksi *.tmp.
