Kapittel 6 · 6.1
Hente tilbake en slettet fil fra Slettede filer
Se det i en kort film
Kastet du noe ved et uhell? Ingen grunn til panikk. Det du sletter i WebOké Nextcloud havner først i Slettede filer, papirkurven til Nextcloud. Der henter du det tilbake med to klikk.
Slik henter du tilbake en fil
- Klikk nederst til venstre i Filer på Slettede filer (1).
- Finn filen eller mappen i listen (2). Den sist slettede står øverst. Bruk Søk her øverst til venstre for å finne et navn raskt.
- Klikk på Tilbakestill (3).

Filen havner tilbake på sin opprinnelige plass, med alle versjoner. Finnes ikke mappen lenger, legger Nextcloud filen i hovedmappen din.
I listen ser du også Opprinnelig plassering, hvem som har slettet filen (Slettet av) og når (Slettet). Med Tøm papirkurven (4) kaster du alt permanent med ett klikk; gjør dette bare hvis du er helt sikker.
Under de tre prikkene på raden finner du Last ned (1), for å lagre filen på datamaskinen din uten å gjenopprette den, og Slett for godt (2), for å kaste den permanent.

Flere filer samtidig
Kryss av filene med boksene til venstre i listen og velg handlingen for hele utvalget øverst. En hel mappe du har slettet, henter du tilbake med ett klikk ved å gjenopprette mappen.
Greit å vite
- Slettede filer teller ikke mot lagringsplassen din.
- Hvor lenge de blir liggende, kan du lese om i Hvor lenge beholder Nextcloud versjoner og slettede filer?.
- Sletter du en fil på datamaskinen i mappen til skrivebordsappen, eller i Nextcloud-appen på telefonen din? Da havner den også her.
- Fjerner noen du deler en mappe med en fil, havner den i dine Slettede filer hvis du er eieren. Da kan du selv gjenopprette den.
- Borte fra Slettede filer er virkelig borte: det kan du ikke lenger hente tilbake selv. Les i Sikkerhetskopier hos WebOké: hva vi tar vare på og hva du selv kan gjøre hvordan du beskytter deg mot dette.
Tips: vil du heller få et spørsmål før du kaster noe? Slå da på Advar ved sletting av fil under Filinnstillinger nederst til venstre.
