Przejdź do treści

Ustawienia plików cookie

Prosimy wybrać, na które rodzaje plików cookie Państwo zezwalają. Wybór można zmienić w dowolnym momencie w Ustawieniach plików cookie na dole każdej strony. Polityka prywatności

Niezbędne

Zawsze włączone

Potrzebne do logowania, zachowania koszyka i zapamiętania wyborów. Są zawsze włączone.

Jakie pliki cookie?
  • weboke_sessie, weboke_klant, weboke_remember: sesja i pozostanie zalogowanym
  • weboke_basket: koszyk
  • wkBtwIncl: wyświetlanie cen z VAT lub bez VAT
  • wok_cookies: wybór dotyczący plików cookie, 12 miesięcy

Mierzą, która reklama prowadzi do odwiedzin lub zamówienia, abyśmy nie płacili za reklamy, które nic nie dają.

Jakie pliki cookie?
  • Google Ads przez Google Tag Manager (_gcl_au, _gcl_aw), do 90 dni
  • OpenAI Ads, reklamy w ChatGPT
  • wok_aff: przez którego partnera trafili Państwo do nas (program partnerski), 60 dni

4,6
.nl €4,99 (≈ 21,97 zł)/rok.com €14,95 (≈ 65,81 zł)/rok.eu €5,49 (≈ 24,17 zł)/rok Ponad 500 rozszerzeń →

Kraj i język

Każdy kraj ma własną stronę z cenami i stawką VAT tego kraju.

Wyświetl

Katalog stowarzyszenia lub rodziny, który nie znika, gdy ktoś rezygnuje

Pytanie: "W naszym stowarzyszeniu wszystko znajduje się we współdzielonym katalogu poprzedniego sekretarza. Teraz on rezygnuje. Co stanie się z katalogiem i jak uniknąć tego następnym razem?"

Problem: współdzielony katalog zawsze należy do jednej osoby. Jeśli ten użytkownik zostanie usunięty, katalog znika również dla wszystkich pozostałych. Dotyczy to również rodziny, w której wszystko znajduje się w katalogu jednego z rodziców.

Teraz: zabezpieczenie katalogu

  1. Niech osoba odchodząca przekaże własność katalogu komuś, kto pozostaje, poprzez Ustawienia, Udostępnianie i blok Pliki. Zobacz Przeniesienie własności, gdy współpracownik odchodzi.
  2. Usuń użytkownika w Mój WebOké dopiero po zakończeniu przekazania. Jeśli chcą Państwo na razie zachować konto, wyłączcie je zamiast usuwać.
  3. Jeśli dana osoba nie może się już zalogować, postępujcie Państwo zgodnie z Odejście kolegi/koleżanki z pracy: bezpieczne przejęcie plików, kalendarza i udostępnionych folderów.

Na przyszłość: zespół i katalog zespołu

1. Utwórz zespół

W aplikacji Zespoły utwórz zespół, na przykład "Zarząd" lub "Rodzina", i dodaj do niego członków (zobacz Tworzenie zespołów i udostępnianie folderu całemu zespołowi). Gdy ktoś dołączy lub zrezygnuje, wystarczy zaktualizować tylko zespół.

Aplikacja Zespoły
Tworzenie zespołu w aplikacji Zespoły

2. Zamów katalog zespołu

Katalog zespołu należy do zespołu, a nie do jednej osoby. Pozostaje on dostępny, gdy ktoś odchodzi, a jego pojemność nie jest liczona do limitu jednego członka. Katalog zespołu utworzy dla Państwa WebOké: prosimy zamówić go zgłoszeniem w Mój WebOké i podać nazwę katalogu oraz zespołu (zobacz Foldery zespołów: wspólny folder, który należy do zespołu). Katalogi zespołów są dostępne w planach Personal, Family i Max, nie w Nextcloud Free.

3. Przenieś pliki

  1. Otwórz w Plikach stary współdzielony katalog.
  2. Zaznacz wszystko (pole wyboru nad listą zaznacza wszystko).
  3. Wybierz u góry Przenieś lub kopiuj, wybierz katalog zespołu i kliknij Move z nazwą katalogu zespołu (zobacz Tworzenie, przenoszenie, kopiowanie i zmiana nazwy katalogów).
  4. Sprawdź, czy wszystko zostało przeniesione, a następnie usuń stare udostępnienie.
Okno Wybierz miejsce docelowe z przyciskami Kopiuj do i Przenieś do
Wybierz katalog docelowy i kliknij Przenieś do

Wskazówki dotyczące organizacji

Chwileczkę…

Konfiguracja domen

Dla każdej domeny można ustawić serwery nazw, powiązanie z hostingiem oraz to, kto zostanie właścicielem.

Wczytywanie domen…