16 skyrius · 16.2
Konfliktų kopijų sutvarkymas dideliame aplanke, nieko neprarandant
Klausimas: po kurio laiko be interneto arba sukonfigūravus antrą kompiuterį, pavadinime atsiranda keliasdešimt failų su (conflicted copy. Ar juos galima tiesiog ištrinti?
Trumpas atsakymas: ne be patikrinimo. Konflikto kopijoje yra Jūsų versija failo, kuri (dar) nėra Jūsų Nextcloud sistemoje. Tai, kas yra originale, yra versija iš Jūsų Nextcloud. Kaip atsiranda konfliktas, galite perskaityti Konfliktų kopijos: kas tai ir kaip jas išspręsti.
1 žingsnis: pašalinkite priežastį
Tvarkykite tik tada, kai naujų konfliktų nebesiranda. Jei konfliktų daug ir vienu metu, priežastis dažniausiai yra viena iš šių:
- Tą patį aplanką stebi dvi sinchronizavimo programos (pavyzdžiui, Nextcloud ir OneDrive, arba du Nextcloud susiejimai su tuo pačiu aplanku). Pašalinkite vieną iš jų.
- Kokia nors programa pati keičia failus, pavyzdžiui, atsarginių kopijų programa arba nuotraukų programa, kuri rašo duomenis į Jūsų nuotraukas. Uždarykite tą programą arba išjunkite aplanko stebėjimą joje.
- Jūs atkūrėte seną aplanko kopiją kompiuteryje, kuris jau buvo susietas.
2 žingsnis: raskite visas konfliktų kopijas
- Atidarykite savo Nextcloud naršyklėje ir eikite į aplanką.
- Paieškos lauke kairėje viršuje įveskite Ieškoti čia ir conflicted copy (1). Dabar matysite šiame aplanke esančias konflikto kopijas. Spustelėkite Ieškoti visur, kad ieškotumėte visoje savo Nextcloud sistemoje.
- Tai galima padaryti ir kompiuteryje: ieškokite Explorer arba Finder programoje žodžių conflicted copy. Konflikto kopijas, kurios yra tik Jūsų kompiuteryje, pamatysite tik ten.

3 žingsnis: nuspręskite dėl kiekvieno failo
| Situacija | Ką daryti |
|---|---|
| Kopija ir originalas yra vienodo dydžio ir turi tą patį turinį | Ištrinkite konflikto kopiją. |
| Konflikto kopija yra naujesnė, o originalas nebuvo pakeistas | Palikite konflikto kopiją: ištrinkite originalą ir suteikite kopijai pradinį pavadinimą. Arba programoje, ties Spręsti konfliktą, pasirinkite versiją, kurią norite palikti. |
| Abu buvo pakeisti | Atidarykite abu, perkelkite savo pakeitimus į originalą ir tada ištrinkite kopiją. |
| Nežinote | Perkelkite konflikto kopijas į aplanką Peržiūrėti vėliau. Taip jos nebemaišys, bet nebus prarastos. |
Apsaugos tinklas
- Viskas, ką ištrinate savo Nextcloud sistemoje, dar kurį laiką lieka skiltyje Ištrinti failai (Kaip atkurti ištrintą failą iš Ištrintų failų).
- Originalo ankstesnes versijas Jūsų Nextcloud sistema išsaugo (Senesnės versijos atkūrimas ir versijų pavadinimas). Jei netyčia palikote ne tą versiją, galite atkurti ankstesnę.
- Konflikto kopija, kuri buvo tik Jūsų kompiuteryje ir kurią ten ištrinate, atsiduria kompiuterio šiukšliadėžėje, o ne Jūsų Nextcloud sistemoje.
Patarimas: daug konfliktų su bendrinamais dokumentais? Pasiūlykite visiems atidaryti tuos dokumentus naršyklėje per Euro-Office, tada visi dirbsite su viena versija. Žr. Darbas su Biuro failais iš Jūsų kompiuterio.
