5 skyrius · 5.1
Bendrinimas su naudotoju iš Jūsų paties Nextcloud
Peržiūrėti trumpame filmuke
Ar dirbate su keliais žmonėmis tame pačiame Nextcloud pakete, pavyzdžiui, su kolegomis (Max) ar šeimos nariais (Family)? Tuomet failą ar aplanką galite bendrinti tiesiogiai su jais. Jie jį tada matys savo pačių skiltyje Failai ir jiems nereikės niekur atidaryti jokios nuorodos.
Kaip bendrinti
- Spustelėkite dešiniuoju pelės klavišu ant failo ar aplanko, pasirinkite Išsamiau ir atverkite skirtuką Bendrinti. Greičiau: eilutėje spustelėkite ant žmogaus piktogramos su pliuso ženklu.
- Skiltyje Vidiniai bendrinimai įrašykite dalį asmens vardo (1).
- Sąraše spustelėkite ant tinkamo asmens (2).

- Pasirinkite, ką kitas asmuo galės daryti: Tik peržiūrėti, Leisti redaguoti (1) arba Tinkinti leidimai. Skiltyje Išplėstiniai nustatymai (2) galite nustatyti, be kita ko, galiojimo pabaigos datą ir pastabą gavėjui.
- Spustelėkite Įrašyti bendrinimą (3).

Asmuo dabar atsiranda sąraše skiltyje Vidiniai bendrinimai (1). Jis arba ji gauna pranešimą Nextcloud ir ras failą ar aplanką skiltyje Failai bei Bendrinimai, žr. Bendrinama su jumis: apžvalga, atsisakymas ir pakartotinis bendrinimas.

Ką gali daryti kitas asmuo?
| Teisė | Ką gali daryti kitas asmuo |
|---|---|
| Tik peržiūrėti | Atverti, skaityti ir atsisiųsti. Nieko keisti negalima. |
| Leisti redaguoti (sąraše: Gali redaguoti) | Taip pat keisti, o jei tai aplankas, pridėti, pervadinti ir ištrinti failus. |
| Tinkinti leidimai | Patiems pasirinkti kiekvieną dalį atskirai: skaityti, kurti, redaguoti, bendrinti ir ištrinti. |
Teises vėliau visada galite pakeisti: sąraše po asmens vardu spustelėkite ant teisių (pavyzdžiui, Gali redaguoti) ir pasirinkite kitą variantą.

Bendrinimo nutraukimas
Sąraše spustelėkite tris taškelius šalia asmens. Tuomet pamatysite bendrinimo informaciją. Pasirinkę Ištrinti bendrinimą, jį pašalinsite. Kitas asmuo iškart praranda prieigą. Jūsų pačių failas lieka nepakitęs.
Patarimas: nerandate kažko? Įrašykite visą naudotojo vardą arba visą el. pašto adresą. Asmuo, kurio paskyra išjungta, nerodomas. Matote tik savo paties paketo naudotojus. Nextcloud Free bendrinate ne su kitais naudotojais, o per nuorodą, žr. Viešosios nuorodos sukūrimas: peržiūra, redagavimas, slaptažodis, galiojimo pabaigos data ir atsisiuntimų limitas.
Norite bendrinti aplanką iš karto su visa žmonių grupe? Tuomet naudokite komandą, žr. Komandų kūrimas ir aplanko bendrinimas su visa Jūsų komanda.
