Capitolul 5 · 5.1
Partajarea cu un utilizator din propriul dumneavoastră Nextcloud
Vizionați într-un filmuleț scurt
Lucrați cu mai multe persoane în același pachet Nextcloud, de exemplu cu colegi (Max) sau membri ai familiei (Family)? Atunci partajați un fișier sau un folder direct cu aceștia. Ei îl vor vedea în propria secțiune Fișiere și nu trebuie să deschidă niciun link pentru asta.
Cum partajați
- Faceți clic dreapta pe fișier sau folder, alegeți Detalii și deschideți fila Partajează. Mai rapid: faceți clic pe rând pe iconița cu personaj și semnul plus.
- Sub Partajări interne, introduceți o parte din numele persoanei (1).
- Faceți clic pe persoana corectă din listă (2).

- Alegeți ce poate face cealaltă persoană: Doar vizualizare, Permite editarea (1) sau Permisiuni personalizate. Sub Setări avansate (2) puteți seta, printre altele, o dată de expirare și o notă pentru destinatar.
- Faceți clic pe Salvează partajarea (3).

Persoana apare acum în lista de sub Partajări interne (1). Aceasta primește o notificare în Nextcloud și găsește fișierul sau folderul în Fișiere și sub Partajări, vezi Partajat cu dumneavoastră: prezentare generală, refuzare și repartajare.

Ce poate face cealaltă persoană?
| Drept | Ce poate face cealaltă persoană |
|---|---|
| Doar vizualizare | Să deschidă, să citească și să descarce. Nu poate schimba nimic. |
| Permite editarea (în listă: Poate edita) | Poate și modifica, iar în cazul unui folder poate și adăuga, redenumi și șterge fișiere. |
| Permisiuni personalizate | Alegeți dumneavoastră pentru fiecare element în parte: citire, creare, editare, partajare și ștergere. |
Puteți modifica oricând drepturile ulterior: faceți clic în listă, sub numele persoanei, pe drepturi (de exemplu Poate edita) și alegeți altceva.

Oprirea partajării
Faceți clic în listă pe cele trei puncte de lângă persoana respectivă. Veți vedea atunci detaliile partajării. Cu Șterge partajarea o eliminați. Cealaltă persoană pierde imediat accesul. Propriul dumneavoastră fișier rămâne neschimbat.
Sfat: nu găsiți o persoană? Introduceți numele complet de utilizator sau adresa completă de e-mail. O persoană care este dezactivată nu va apărea. Vedeți doar utilizatorii din propriul dumneavoastră pachet. În Nextcloud Free nu partajați cu alți utilizatori, ci printr-un link, vezi Crearea unui link public: vizualizare, editare, parolă, dată de expirare și limită de descărcare.
Doriți să partajați un folder cu un întreg grup de persoane deodată? Folosiți atunci o echipă, vezi Crearea echipelor și partajarea unui folder cu întreaga echipă.
