Kapitel 6 · 6.10
WebOké Backups: återställa filer
Varje natt tar vi en fullständig backup av ditt webbhotellpaket: dina filer, databaser, mejlkonton och inställningar. Dessa backuper lagras krypterade på separata lagringsservrar, åtskilda från servern som din webbplats körs på. Med WebOke Backups återställer du själv något från backuperna från de senaste 30 dagarna, kostnadsfritt och utan att behöva fråga oss.
Öppna WebOke Backups
Gå till Mina produkter och klicka i fliklisten på WebOke Backups. Högst upp ser du hur många webbhotellpaket du har, hur många återställningar du har gjort tidigare och hur många nedladdningar som finns tillgängliga. Knappen Så fungerar det öppnar förklaringen i kunskapsbanken.

Guiden
Under det hittar du guiden. Du går igenom stegen med Nästa och Tillbaka. Med Börja om börjar du om från början.
- Konto: välj webbhotellpaket (1) och klicka på Nästa (2).
- Tidpunkt: välj den tidpunkt du vill återgå till. Du ser alla backuper med datum, tid och storlek, den senaste är redan vald. Här kan du också med Skapa ny backup nu direkt skapa en extra backup, till exempel strax före en stor ändring. Det kan du göra max 2 gånger per dag. Med Ladda upp återställer du från en backupfil som du tidigare har laddat ner här.
- Block: markera vad du vill återställa. Till exempel filerna (allt eller bara vissa mappar och filer), databaser, mejlkonton, DNS-zoner, SSL-certifikat, cronjobb, FTP-konton eller din PHP-version.
- Sätt: välj hur du vill återställa, se nedan.
- Bekräfta: du ser en sammanfattning av dina val. Väljer du fullständig återställning fyller du i ditt lösenord som bekräftelse och väljer om vi först ska göra en säkerhetsbackup av det nuvarande läget.
- Utför: du ser förloppet. Du kan gärna stänga sidan, återställningen fortsätter ändå.

Är ditt paket helt nytt finns det ännu ingen backup under Tidpunkt. Efter den första natten visas den första backupen.
De fyra sätten att återställa på
| Sätt | Vad händer? |
|---|---|
| Fullständig återställning | Exakt läget vid den valda tidpunkten. Allt som har lagts till eller ändrats efter det försvinner. |
| Återställ bara det som saknas eller har ändrats | Backupen återställs, men filer, mejl och tabeller som är nyare finns kvar. |
| Som kopia bredvid det nuvarande | Ingenting ändras på din nuvarande webbplats, databas eller mejlkonto. Backupen läggs till som en kopia i en ny mapp, en databas med ett nytt namn eller ett nytt mejlkonto. |
| Ladda ner | Ingenting ändras på servern. Vi packar de valda delarna som en fil som du kan ladda ner i 48 timmar. |
Tips: är du osäker? Välj då Som kopia bredvid det nuvarande. Då kan du först lugnt kontrollera om det är rätt version.
Tidigare återställningar, nedladdningar och uppladdningar
Under guiden ser du dina tidigare återställningar samt de nedladdningar och uppladdningar som finns tillgängliga. Nedladdningar och uppladdningar tas automatiskt bort efter 48 timmar.
Alla detaljer, med vanliga frågor, hittar du i kunskapsbanksartikeln WebOke Backups: visa, återställa eller ladda ner en backup.
