Κεφάλαιο 15 · 15.24
Αφαίρεση σχολίων και αλλαγών πριν την αποστολή ενός εγγράφου
Σε ένα έγγραφο στο οποίο εργάστηκε η ομάδα, υπάρχουν σχόλια ("είναι σωστή αυτή η τιμή;") και παρακολουθούμενες αλλαγές. Αν το στείλετε έτσι σε έναν πελάτη, αυτός θα διαβάσει τα πάντα. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το έγγραφο.
Βήμα 1: επεξεργασία όλων των αλλαγών
- Μεταβείτε στην καρτέλα Συνεργασία.
- Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο Αποδοχή και επιλέξτε Αποδοχή όλων των αλλαγών. Αν θέλετε αντίθετα να τις απορρίψετε, επιλέξτε στο Απόρριψη την επιλογή Απόρριψη όλων των αλλαγών.
- Απενεργοποιήστε την Παρακολούθηση αλλαγών, ώστε να μην προστίθενται νέες.

Βήμα 2: διαγραφή σχολίων
Κάντε κλικ στην καρτέλα Συνεργασία στο κουμπί για τη διαγραφή σχολίων (1) και επιλέξτε Διαγραφή όλων των σχολίων. Για να αφαιρέσετε μόνο τα δικά σας σχόλια, χρησιμοποιήστε την επιλογή Διαγραφή των σχολίων μου.

Βήμα 3: έλεγχος
Επιλέξτε στη Κατάσταση Προβολής τη ρύθμιση Τελικός και διαβάστε το έγγραφο ακόμα μία φορά. Ανοίξτε επίσης τον πίνακα σχολίων στα αριστερά για να δείτε αν είναι κενός.
Ακόμα πιο ασφαλές: στείλτε ένα PDF
Θέλετε να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα συμπεριληφθεί και ότι ο πελάτης δεν θα μπορεί να αλλάξει τίποτα; Στείλτε ένα PDF: Αρχείο, Λήψη ως και επιλέξτε PDF. Ή δημιουργήστε με την επιλογή Αποθήκευση αντιγράφου ως ένα PDF στο Nextcloud σας και μοιραστείτε το με έναν σύνδεσμο.
Παγίδες
- Τα διαγραμμένα σχόλια εξαφανίζονται από το έγγραφο. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε, δημιουργήστε πρώτα ένα αντίγραφο.
- Μια παλαιότερη έκδοση με όλα τα σχόλια παραμένει στο ιστορικό εκδόσεων του αρχείου. Αν μοιραστείτε το ίδιο το αρχείο με τον πελάτη, αυτός θα έχει πρόσβαση με δικαιώματα επεξεργασίας. Γι' αυτό μοιραστείτε ένα αντίγραφο ή ένα PDF.
