Kapitel 15 · 15.32
Du ser ikke dine ændringer, når du henter filen eller åbner den på din computer
Du har ændret et dokument i browseren. Du henter det for at sende det med mail, eller du åbner det via synkroniseringen på din computer, og du ser den gamle version. Hvor er dine ændringer blevet af?
Sådan fungerer det
Euro-Office gemmer dine ændringer med det samme, men først på dokumentserveren. Filen i din WebOké Nextcloud bliver først opdateret, når alle har lukket dokumentet. Derefter går der stadig lidt tid, som regel ti til tredive sekunder. På den måde kan flere personer arbejde samtidig, uden at filen hele tiden bliver skrevet om.
Sådan får du den nyeste version
- Luk dokumentet med krydset øverst til højre (se Luk et dokument og gå tilbage til dine filer). Bed kolleger, der også har det åbent, om at lukke det.
- Vent et halvt minut.
- Opdater siden med dine filer, og hent filen igen. Synkroniseringen på din computer henter derefter automatisk den nye version.
Har du travlt?
Skal den nyeste version ud af døren med det samme, mens dokumentet stadig er åbent? Vælg Fil, Hent som i editoren. Den fil indeholder altid dine seneste ændringer, også selvom andre stadig arbejder i dokumentet.
Faldgruber
- Lader du dokumentet stå åbent i en fane hele dagen, bliver filen i Nextcloud ikke opdateret den dag. Luk dokumenter, når du er færdig.
- Rediger ikke en fil samtidig i browseren og i Word eller LibreOffice på din computer via synkroniseringen. Så får du to versioner eller en besked om, at filen er blevet ændret.
- Ser du beskeden "Filversionen er ændret"? Så er filen blevet ændret uden for editoren. Klik på OK, siden indlæser den nyeste version.
