6. nodaļa · 6.6
Dublējumkopijas pakalpojumā WebOké: ko saglabājam mēs un ko varat darīt pats
Dublējumkopija, ko lietojat Jūs pats, ir iebūvēta Jūsu WebOké Nextcloud: tā ir miskaste (Izdzēstās datnes) un Jūsu datņu versijas. Ar tām Jūs varat pats, nevienu neiesaistot, atjaunot datnes, mapes un vecākas versijas.
Ko varat atjaunot pats
| Kas ir noticis? | Risinājums |
|---|---|
| Datne vai mape nejauši izdzēsta | Atgūstiet to no Izdzēstās datnes, skatiet Izdzēstas datnes atgūšana no Izdzēstajām datnēm |
| Datne pārrakstīta vai nepareizi mainīta | Atjaunojiet vecāku versiju, skatiet Vecākas versijas atjaunošana un versiju nosaukšana |
| Kāds ir izņēmis datni no Jūsu koplietotās mapes | Tā atrodas Jūsu Izdzēstajās datnēs, ja Jūs esat tās īpašnieks, skatiet Izdzēstas datnes atgūšana no Izdzēstajām datnēm |
Cik ilgi izdzēstās datnes un versijas tiek saglabātas, varat uzzināt Cik ilgi Nextcloud glabā versijas un izdzēstās datnes?. Īsumā: izdzēstās datnes un versijas tiek saglabātas līdz 31 dienai, un agrāk pazūd, ja nepieciešama vieta. Versijas ar nosaukumu tiek saglabātas.
WebOké sistēmas dublējumkopijas
Papildus tam WebOké veido dublējumkopijas pašiem serveriem. Tās ir papildu drošība pret ārkārtas situācijām, piemēram, bojātu serveri. Klientiem tās nav pieejamas: no tām pats neko nevarat atjaunot. Savam ikdienas darbam paļaujieties uz miskasti un versijām.
Ko varat darīt pats
- Izveidojiet savu kopiju svarīgām datnēm: datnēm, kuras Jūs patiešām nedrīkstat pazaudēt, saglabājiet arī pats savu kopiju. Piemēram, izmantojot Nextcloud Files darbvirsmas lietotni Jūsu datorā (Kāpēc izmantot galddatora lietotni? Pārlūkprogramma, lietotne vai tīkla disks): iekļaujiet šo mapi sava datora dublējumkopijā vai ik pa laikam ievietojiet kopiju ārējā diskā.
- Piešķiriet svarīgām versijām nosaukumu, lai tās netiktu automātiski izdzēstas (skatiet Vecākas versijas atjaunošana un versiju nosaukšana).
- Nesteidzieties galīgi izdzēst: to, ko izdzēšat no Izdzēstajām datnēm vai izmetat ar funkciju Iztukšot izdzēstās datnes, pats vairs nevarēsiet atgūt.
- Esiet piesardzīgi, koplietojot: rediģēšanas tiesības piešķiriet tikai tiem, kuriem tās patiešām nepieciešamas (skatiet Koplietošana ar lietotāju no Jūsu pašu Nextcloud).
- Nododiet īpašumtiesības pirms lietotāja dzēšanas, jo dzēsts lietotājs kopā ar visām savām datnēm pazūd neatgriezeniski (skatiet Nodot īpašumtiesības, ja kolēģis aiziet).
Ņemiet vērā: no gala līdz galam šifrētas mapes nevar lasīt neviens cits kā vien Jūs, pat ne WebOké. Ja pazaudējat atslēgu, šīs datnes vairs nebūs iespējams atvērt. Vairāk par to lasiet End-to-end šifrēšana: kad izmantot, kad ne.
