Kapitola 11 · 11.5
Převod a slučování účtů
Prodáváte firmu, končíte s webem nebo od nynějška za Vás hosting spravuje někdo jiný? Pak můžete balíček nebo doménu převést na jiného klienta WebOké. Máte u nás dva vlastní účty? Ty můžete sloučit do jednoho. Obojí vyřídíte v sekci Moje administrativa.
Převod na jiného klienta
Na záložce Převést vidíte, co můžete převést: Vaše hostingové balíčky (se všemi doménami, které jsou k nim připojené) a Vaše samostatné registrace domén. Převod je zdarma.

- U balíčku nebo domény klikněte na Převést (1).
- V okně si přečtěte, co bude součástí převodu. U balíčku se na nového vlastníka převedou všechny weby, e-mail i data.
- Dvakrát zadejte e-mailovou adresu příjemce (1). Jde o e-mailovou adresu jeho účtu WebOké.
- Pro potvrzení zadejte své vlastní heslo (2) a klikněte na Převést.
Pokud je u balíčku ještě neuhrazená faktura, převod bude možný až po jejím zaplacení. Již odeslané faktury zůstávají u Vás. Budoucí faktury budou vystaveny na jméno příjemce.

Příjemce obdrží e-mail s přesným popisem toho, co se převádí, a tlačítkem pro přijetí. Tento odkaz je platný 24 hodin. Teprve po jeho přijetí se převod uskuteční. Pokud příjemce u nás ještě nemá účet, dostane v e-mailu pokyn, aby si ho nejprve založil.
Držitel domény se přesune spolu s ní: u příjemce vznikne kopie aktuálních kontaktních údajů, nebo použijeme jeho kontakt se zcela stejnými údaji.
Dokud příjemce převod nepřijme, zobrazuje se nahoře mezi probíhajícími převody. Pokud si to rozmyslíte, klikněte na Zrušit převod.
Balíček nebo doménu můžete převést také ze stránky produktu nebo stránky domény. Viz Zrušení produktu, zrušení storna nebo převod produktu a Zrušení nebo převod domény.
Sloučit účty
Na záložce Sloučit účty sloučíte celý svůj účet s jiným účtem WebOké. Vlevo vidíte, co se bude přenášet: služby, registrace domén, kontaktní profily, faktury a tikety podpory. Přenese se úplně vše, včetně kreditu a historie. Na samotných doménách se nic nemění, a to ani u registrátorů. Stávající faktury si ponechají jméno, na které byly vystaveny.

- Zadejte e-mailovou adresu účtu, se kterým chcete sloučit, a pro kontrolu ji zadejte ještě jednou.
- Pro potvrzení zadejte své heslo.
- Klikněte na Sloučit účty.
Vlastník druhého účtu obdrží e-mail s přesným popisem toho, co se přenáší, a tlačítkem pro přijetí, platným 24 hodin. Po jeho souhlasu vše přeneseme.
Pozor: sloučení je definitivní. Po odsouhlasení bude účet, do kterého jste nyní přihlášeni, zrušen, včetně Vašich přihlašovacích údajů. Nic nezůstane zachováno. Poté se přihlaste do druhého účtu.
Tip: chcete jen, aby se Vám někdo jiný mohl dívat do účtu nebo Vám v něm pomáhat? Pak nemusíte nic převádět. Pozvěte ho jako uživatele, viz Pozvání uživatelů a nastavení oprávnění.
