Luku 11 · 11.5
Siirtäminen ja tilien yhdistäminen
Myytkö yritystäsi, lopetatko verkkosivustoa vai hoitaako hostingiasi jatkossa joku muu? Silloin voit siirtää paketin tai verkkotunnuksen toiselle WebOké-asiakkaalle. Jos sinulla on itselläsi kaksi tiliä meillä, voit yhdistää ne yhdeksi. Molemmat onnistuvat kohdassa Oma hallinto.
Siirtäminen toiselle asiakkaalle
Välilehdellä Siirrä näet, mitä voit siirtää: hostingpakettisi (kaikkine niihin liitettyine verkkotunnuksineen) ja erilliset verkkotunnusrekisteröintisi. Siirto on maksuton.

- Klikkaa paketin tai verkkotunnuksen kohdalla Siirrä (1).
- Lue ikkunasta, mitä siirto sisältää. Paketin mukana siirtyvät kaikki verkkosivustot, sähköposti ja data uudelle omistajalle.
- Täytä vastaanottajan sähköpostiosoite kahteen kertaan (1). Tämä on vastaanottajan WebOké-tilin sähköpostiosoite.
- Vahvista oma salasanasi (2) ja klikkaa Siirrä.
Jos paketista on vielä maksamaton lasku, siirto onnistuu vasta kun lasku on maksettu. Jo lähetetyt laskut jäävät sinulle. Tulevat laskut tehdään vastaanottajan nimiin.

Vastaanottaja saa sähköpostin, jossa kerrotaan tarkalleen mitä siirretään, sekä painike hyväksymistä varten. Linkki on voimassa 24 tuntia. Siirto toteutuu vasta kun vastaanottaja hyväksyy sen. Jos vastaanottajalla ei vielä ole tiliä meillä, sähköpostissa neuvotaan luomaan tili ensin.
Verkkotunnuksen haltija siirtyy mukana: vastaanottajalle tulee kopio nykyisistä yhteystiedoista, tai käytämme hänen omaa yhteystietoaan, jossa on täsmälleen samat tiedot.
Niin kauan kuin vastaanottaja ei ole vielä hyväksynyt siirtoa, se näkyy ylimpänä käynnissä olevien siirtojen joukossa. Jos muutat mielesi, klikkaa Peru siirto.
Voit siirtää paketin tai verkkotunnuksen myös tuotesivulta tai verkkotunnuksen sivulta. Katso Tuotteen irtisanominen, irtisanomisen peruminen tai siirtäminen ja Verkkotunnuksen irtisanominen tai siirtäminen.
Tilien yhdistäminen
Välilehdellä Yhdistä tilit yhdistät koko tilisi toiseen WebOké-tiliin. Vasemmalla näet, mitä siirtyy mukana: palvelut, verkkotunnusrekisteröinnit, yhteystietoprofiilit, laskut ja tukipyynnöt. Kaikki siirtyy, myös saldosi ja historiasi. Verkkotunnuksiin itseensä ei tule muutoksia, ei myöskään rekisterinpitäjien järjestelmissä. Olemassa olevat laskut säilyttävät nimen, jolla ne on tehty.

- Täytä sen tilin sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat yhdistää, ja vielä kerran tarkistusta varten.
- Vahvista salasanasi.
- Klikkaa Yhdistä tilit.
Toisen tilin omistaja saa sähköpostin, jossa kerrotaan tarkalleen mitä siirtyy, sekä painike hyväksymistä varten, voimassa 24 tuntia. Hänen hyväksynnän jälkeen siirrämme kaiken.
Huomaa: yhdistäminen on lopullinen toimenpide. Hyväksynnän jälkeen tili, jolla olet nyt kirjautuneena, poistetaan käytöstä, mukaan lukien kirjautumistietosi. Mitään ei jää jäljelle. Kirjaudu sen jälkeen toiselle tilille.
Vinkki: haluatko vain, että joku muu voi seurata tai auttaa tilisi hoidossa? Silloin sinun ei tarvitse siirtää mitään. Kutsu hänet käyttäjäksi, katso Käyttäjien kutsuminen ja käyttöoikeuksien antaminen.
