Luku 5 · 5.13
Uusiminen ja automaattinen uusiminen
Verkkotunnus rekisteröidään tietyksi ajanjaksoksi, yleensä vuodeksi. Oletuksena se uusitaan automaattisesti. Näin et menetä verkkotunnustasi, vaikka unohtaisit päivämäärän.
Mistä näet uusimistiedot?
Verkkotunnuksen sivun yläosassa on kytkin Uusitaan vuosittain (1). Sen alla on uusimistietojen kortti (2):

- Uusiminen: uusimisen hinta, ilman ja sisältäen alv:n.
- Päättyy: nykyinen päättymispäivä.
- Uusimisen jälkeen voimassa: uusi päättymispäivä, kun verkkotunnus on uusittu.
- Uusimislasku: milloin uusimisen lasku luodaan automaattisesti. Jos avoin uusimislasku on jo olemassa, näet tässä laskun numeron ja linkin Näytä lasku.
Omat verkkotunnukset -näkymässä näet jokaisen verkkotunnuksen alla, onko automaattinen uusiminen päällä vai pois päältä.
Vinkki: jos maksat uusimislaskusi automaattisesti suoraveloituksella, sinun ei tarvitse muistaa mitään. Katso Suoraveloituksen käyttöönotto tai lopettaminen. Lue laskun maksamisesta lisää artikkelista Laskun maksaminen (myös useamman kerralla).
Automaattisen uusimisen poistaminen käytöstä
Automaattisen uusimisen pois kytkeminen vastaa verkkotunnuksen irtisanomista. Kun klikkaat kytkintä Uusitaan vuosittain, avautuu sen vuoksi ikkuna Irtisano verkkotunnus.

Mitä tässä ikkunassa voit valita, lue artikkelista Verkkotunnuksen irtisanominen tai siirtäminen. Jos olet epävarma, klikkaa Peruuta. Silloin mikään ei muutu.
Irtisanomisen jälkeen verkkotunnuksen sivulla näkyy teksti Ei uusita. sekä päivämäärä, jolloin verkkotunnus päättyy. Lisäkuluja ei enää synny.
Automaattisen uusimisen käyttöönotto uudelleen
Muutitko mielesi? Kytke kytkin takaisin päälle tai klikkaa Peru irtisanominen kortissa Lisäominaisuudet. Näet ilmoituksen, että automaattinen uusiminen on taas päällä. Jos haluat tehdä tämän useammalle verkkotunnukselle kerralla, käytä näkymässä painiketta Automaattinen uusiminen päällä (katso Verkkotunnuksesi yhteenveto).
Huomaa: verkkotunnus, jota ei uusita ajoissa, lakkaa toimimasta päättymispäivän jälkeen. Verkkotunnukseen liittyvä sivustosi ja sähköpostisi eivät enää toimi, ja jonkin ajan kuluttua nimi vapautuu kaikkien rekisteröitäväksi.
