Κεφάλαιο 11 · 11.5
Μεταβίβαση και συγχώνευση λογαριασμών
Πουλάτε την επιχείρησή σας, σταματάτε με έναν ιστότοπο ή αναλαμβάνει κάποιος άλλος πλέον το hosting σας; Τότε μπορείτε να μεταβιβάσετε ένα πακέτο ή domain σε άλλον πελάτη του WebOké. Αν έχετε εσείς οι ίδιοι δύο λογαριασμούς σε εμάς, μπορείτε να τους συγχωνεύσετε σε έναν. Και τα δύο τα ρυθμίζετε στην ενότητα Η διαχείρισή μου.
Μεταβίβαση σε άλλον πελάτη
Στην καρτέλα Μεταβίβαση βλέπετε τι μπορείτε να μεταβιβάσετε: τα πακέτα hosting σας (με όλα τα domain names που είναι συνδεδεμένα σε αυτά) και τις μεμονωμένες καταχωρίσεις domain σας. Η μεταβίβαση δεν κοστίζει τίποτα.

- Κάντε κλικ στο πακέτο ή domain στο Μεταβίβαση (1).
- Διαβάστε στο παράθυρο τι περιλαμβάνεται. Σε ένα πακέτο, όλοι οι ιστότοποι, το email και τα δεδομένα μεταφέρονται στον νέο ιδιοκτήτη.
- Συμπληρώστε το email του παραλήπτη δύο φορές (1). Αυτό είναι το email του λογαριασμού του στο WebOké.
- Συμπληρώστε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης (2) για επιβεβαίωση και κάντε κλικ στο Μεταβίβαση.
Αν υπάρχει ακόμη ανεξόφλητο τιμολόγιο για το πακέτο, δεν μπορείτε να προχωρήσετε στη μεταβίβαση μέχρι να εξοφληθεί. Τα τιμολόγια που έχουν ήδη αποσταλεί παραμένουν σε εσάς. Τα μελλοντικά τιμολόγια θα εκδίδονται στο όνομα του παραλήπτη.

Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα email με ακριβή στοιχεία για το τι μεταβιβάζεται και ένα κουμπί για αποδοχή. Αυτός ο σύνδεσμος ισχύει για 24 ώρες. Η μεταβίβαση ολοκληρώνεται μόνο αφού την αποδεχτεί. Αν ο παραλήπτης δεν έχει ακόμη λογαριασμό σε εμάς, το email του εξηγεί ότι πρέπει πρώτα να δημιουργήσει έναν.
Ο κάτοχος του domain μεταφέρεται μαζί: στον παραλήπτη δημιουργείται ένα αντίγραφο των τρεχόντων στοιχείων επικοινωνίας, ή χρησιμοποιούμε μια επαφή του με ακριβώς τα ίδια στοιχεία.
Όσο ο παραλήπτης δεν έχει αποδεχτεί ακόμη, η μεταβίβαση εμφανίζεται στην κορυφή των εν εξελίξει μεταβιβάσεων. Αν αλλάξετε γνώμη, κάντε κλικ στο Ανάκληση μεταβίβασης.
Μπορείτε επίσης να μεταβιβάσετε ένα πακέτο ή domain από τη σελίδα του προϊόντος ή τη σελίδα του domain. Δείτε Ακύρωση, αναίρεση ακύρωσης ή μεταβίβαση προϊόντος και Ακύρωση ή μεταβίβαση ενός domain.
Συγχώνευση λογαριασμών
Στην καρτέλα Συγχώνευση λογαριασμών συγχωνεύετε ολόκληρο τον λογαριασμό σας με έναν άλλο λογαριασμό WebOké. Στα αριστερά βλέπετε τι θα μεταφερθεί: υπηρεσίες, καταχωρίσεις domain, προφίλ επαφών, τιμολόγια και εισιτήρια υποστήριξης. Όλα μεταφέρονται, συμπεριλαμβανομένου του υπολοίπου και του ιστορικού σας. Στα ίδια τα domains δεν αλλάζει τίποτα, ούτε στους registrars. Τα υπάρχοντα τιμολόγια διατηρούν το όνομα στο οποίο εκδόθηκαν.

- Συμπληρώστε το email του λογαριασμού με τον οποίο θέλετε να συγχωνεύσετε, και ξανά για επιβεβαίωση.
- Συμπληρώστε τον κωδικό πρόσβασής σας για επιβεβαίωση.
- Κάντε κλικ στο Συγχώνευση λογαριασμών.
Ο κάτοχος του άλλου λογαριασμού λαμβάνει ένα email με ακριβή στοιχεία για το τι θα μεταφερθεί και ένα κουμπί για αποδοχή, που ισχύει για 24 ώρες. Μετά την έγκρισή του, μεταφέρουμε όλα τα στοιχεία.
Προσοχή: η συγχώνευση είναι οριστική. Μετά την έγκριση, ο λογαριασμός στον οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτή τη στιγμή θα καταργηθεί, μαζί με τα στοιχεία σύνδεσής σας. Δεν θα παραμείνει τίποτα. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον άλλο λογαριασμό.
Συμβουλή: θέλετε απλώς κάποιος άλλος να μπορεί να βλέπει ή να βοηθάει στον λογαριασμό σας; Τότε δεν χρειάζεται να μεταβιβάσετε τίποτα. Προσκαλέστε τον ως χρήστη, δείτε Χρήστες: πρόσκληση και δικαιώματα.
