6. fejezet · 6.3
Meddig őrzi meg a Nextcloud a verziókat és a törölt fájlokat?
Tekintse meg egy rövid videóban
Tekintse meg egy rövid videóban
Az Ön WebOké Nextcloud fiókja automatikusan eltávolítja a régi verziókat és a törölt fájlokat, hogy a tárhely ne teljen meg. Ehhez semmilyen teendője nincs. Így működik.
Törölt fájlok
- Egy törölt fájl legfeljebb 31 napig marad meg a Törölt fájlok között. Ezután a Nextcloud automatikusan eltávolítja.
- A törölt fájlok együttesen nem foglalhatnak el többet, mint a szabad tárhely fele. Ha ennél több lenne, akkor a legrégebbiek hamarabb eltűnnek, akkor is, ha még nincsenek 31 napnál régebben törölve.
- Érdemes tehát azonnal visszaállítani egy fájlt, amint észreveszi, hogy hiányzik.
Verziók
A verziók legfeljebb 31 napig maradnak meg. Ez idő alatt a Nextcloud egy rögzített ütemezés szerint ritkítja őket: minél régebbi, annál kevesebb verzió marad meg. A 31 napnál régebbi verziókat a Nextcloud eltávolítja, kivéve a névvel ellátott verziókat.
| A verzió kora | Mi marad meg? |
|---|---|
| Első óra | Körülbelül egy verzió percenként |
| Első nap | Egy verzió óránként |
| 31 napig | Egy verzió naponta |
| 31 napnál régebbi | Egyik sem, kivéve a névvel ellátott verziókat |
A verziók együttesen nem foglalhatnak el többet, mint a szabad tárhely fele. Ha mégis ez történne, a legrégebbi verziók tűnnek el elsőként. A névvel ellátott verziókat a Nextcloud soha nem távolítja el automatikusan (lásd: Egy régebbi verzió visszaállítása és verziók elnevezése). Adjon tehát nevet annak a verziónak, amelyet hosszabb ideig szeretne megőrizni.
Beleszámítanak a tárhelybe?
Nem. A törölt fájlok és a verziók nem számítanak bele a Fájlok bal alsó sarkában látható tárhelybe. Lásd még: Tárhely megtekintése: mi számít bele és mi nem.
Tipp: azokról a fájlokról, amelyeket semmiképpen sem szeretne elveszíteni, érdemes saját maga is másolatot készítenie. Erről bővebben itt olvashat: Biztonsági mentések a WebOké szolgáltatásnál: mit őrzünk meg mi, és mit tehet Ön saját maga.
