Bij het instellen van uw emailprogramma is het noodzakelijk om op te geven dat bij het versturen van email authentication/verificatie vereist is.

Doet u dit niet dan kunt u deze fout krijgen: 550 authentication required

In outlook express past u het volgende aan:
Extra, accounts, wijzigen van een account, servers, Uitgaande mail, voor deze server is verificatie vereist.

In outlook gaat u naar de accountgegevens van uw emailadres, vervolgens kiest u voor meer instellingen, tabblad server voor uitgaande mail en daar aanvinken voor uitgaande mail is verificatie vereist.

Daarnaast kan het nog zijn dat uw provider poort 25 blokkeert, gebruik als uitgaande poort 465.