Dit artikel valt niet onder onze normale ondersteuning en is puur bedoeld om u extra hulp te bieden.
De eerst stap om uploaden met dreamweaver MX mogelijk te maken is om een lokale site(local site) op je computer te maken en een remote site die correspondeert met de webhosting bij ons(of windows hosting of linux hosting). De lokale site verteld dreamweaver waar op je pc de website bestanden staan en de remote site geeft aan waar de plaatjes, pagina's en eventueel download files staan die met je website te maken hebben.
Hier is een stap-voor-stap beschrijving hoe lokale en remote sites te definieren in Dreamweaver MX 2004. In eerdere/latere versie kan dit net iets anders werken maar het idee blijf hetzelfde. Wij hebben een engelse versie gebruikt, de nederlandse versie(of onze vertaling) kan net wat andere benamingen gebruiken.
- Start Dreamweaver MX.
- Open het Site menu aan de bovenkant van het navigatiescherm.
- Kies voor Manage/Beheer Sites…
- Kies New/Nieuw en kies voor het type Site.
- Bij de site naam geeft je de naam in voor je site in Dreamweaver MX. Dit zie je alleen maar in Dreamweaver MX dus je kan het ieder naam geven die je wilt.
- Definieer een lokale root folder(hoofd folder) door op het folder icoontje te klikken naast het tekst veld. Gebruik de dialoog box om de lokale directory op te zoeken waar de website files staan en accepteer deze. De lokale site is hiermee klaar. Alhoewel je Dreamweaver kan gebruiken om files te uploaden naar de remote site die niet in deze directory staan is het toch beter om ervoor te zorgen dat alle files die geupload moeten worden in deze directory staan. Het maakt het wat overzichtelijker.
- Vervolgens geven we de volledige URL van je site op, dus http://www.jouwdomein.nl, in het HTTP Addres veld. Zorg dat je www.jouwdomein.nl vervangt door je eigen domeinnaam.
- Kies de Remote Info header in het linker paneel.
- Onder Access/Toegang kiest u FTP.
- In het FTP Host field tikt u www.jouwdomein.nl.
Belangrijk: Vervan jouwdomein.nl weer door je eigen domeinnaam, zet er nu geen voorvoegsel als http:// of ftp:// voor. - Als je bij ons Linux hosting gebruikt geeft u in het veld hostdirectory op: /domains/jouwdomein.nl/public_html. Als je windows hosting gebruikt dan geef je op: /httpdocs.
- In het Login veld, geef je de FTP gebruikersnaam in. Deze naam vindt u terug in de email met accountgegevens. Het kan ook zijn dat u zelf via het controle paneel een eigen FTP gebruiker heeft gemaakt. In dat geval kan het ook zijn dat het pad bij punt 11 iets anders moet zijn.
- Geef het wachtwoord in het Password/Wachtwoord veld in, Ook dit is in de email met account gegevens terug te vinden.
- Klik nu op test om de verbinding te testen. Als de verbinding niet lukt kijk je even hieronder in de rubriek 'problemen'.
- Klik op de OK button en sla de nieuwe site op in dreamweaver. Je kunt nu dreamweaver gebruiken om de site te publiceren.
Troubleshooting:
- Als de melding is dat Dreamweaver de host of server niet kan vinden controleer dan of u uw domeinnaam wel goed heeft opgegeven. Stel dat de naam nog maar net is besteld of nog verhuisd moet worden dan kunt u inplaats van uw domeinnaam beter de servernaam opgeven. U vindt de servernaam ook in de email met accountgegevens. Bijvoorbeeld win01.webawere.nl of linux33.webawere.nl
- Als Dreamweaver zegt de remote folder subsite niet te kunnen openen, dan moet u het Host Directory veld controleren.
- Als de melding is dat u geen rechten/permission heeft om te publiceren naar deze site dan moet u de gebruikersnaam en wachtwoord eens goed controleen. Let op hoofd- en kleine letters en ook dat u geen spaties meekopieert.
- Als het publiceren gewoon lukt maar de site is niet zichtbaar start dan uw browser eens opnieuw op.
- Als onze standaard pagina zichtbaar blijft kan het zijn dat de index.html van ons nog aanwezig is. Verwijder deze handmatig uit uw hostingaccount.