In dit artikel zullen we uitleggen hoe je FTP accounts aan kunt maken, en welke instellingen je moet gebruiken om een FTP verbinding op te zetten.


Te gebruiken instellingen in je FTP client

Als FTP client raden wij aan om FileZilla gebruiken, voornamelijk door de makkelijke gebruikswijze.

Host - Hier vul je de servernaam in. Dit artikel legt uit hoe je erachter kunt komen op welke server je domein draait.

Gebruikersnaam - Hier vul je de gebruikersnaam in die je zelf in het controlepaneel hebt ingevuld, dat wordt verder in dit artikel uitgelegd. Je kunt ook de gebruikersnaam van het DirectAdmin controlepaneel gebruiken, deze heb je na het bestellen van het hostingpakket in de mail ontvangen.

Wachtwoord - Hier vul je het wachtwoord in dat bij het door jou aangemaakt FTP account hoort. Wanneer je de standaard gebruikersnaam van DirectAdmin gebruikt dan is het FTP wachtwoord gelijk aan het wachtwoord dat in de mail stond dat je ontving na het bestellen van het hostingpakket.

Poort - Hier vul je 21 in.

FTP Accounts aanmaken in het Web-Oke controlepaneel

- Klik hier voor een uitleg hoe je in het Web-Oke controlepaneel kunt komen.

- Klik op FTP Accounts 

- Klik op Account Aanmaken

- Hier kun je de gebruikersnaam invullen en eventueel ook een specifiek pad invullen waartoe dit FTP account toegang moet hebben. Dit kun je doen door onder map voor custom te kiezen. Vervolgens kun je dan in het veld Custom Directory het pad invullen.

FTP Accounts aanmaken in het DirectAdmin controlepaneel

- Klik hier voor een uitleg hoe je in het DirectAdmin controlepaneel kunt komen.

- Ga naar FTP beheer

- Klik op FTP account toevoegen

-
Vul hier de gebruikersnaam van het FTP account in. In ditzelfde scherm kun je ook aangeven tot welke locaties/bestanden dit FTP account toegang moet hebben. Door op aangepast te klikken kun je zelf het pad naar de gewenste locatie specificeren.

Was dit antwoord nuttig? 14 gebruikers vonden dit artikel nuttig (15 Stemmen)