Als deze niet te groot is kunt u deze automatisch aan uzelf laten mailen via de cronjobs optie in DirectAdmin.

1. Start directadmin en login
  2. Kies voor cronjobs
  3. Vul in bij minuut bijv. 45, bij uur bijv. 5 en de rest sterretjes zodat het iedere dag gebeurd.
  4. Maak 2 cronjobs aan. De 2e cronjob bijvoorbeeld uur laten beginnen
  5. Cronjob 1:
    1. mysqldump --routines -u <databasegebruikersnaam> -p'<wachtwoord>' <databasenaam> > ${HOME}dbbackup.sql
      1. <databasegebruikersnaam> vervang je door de gebruikersnaam van de database. Op te vragen via directadmin en dan op de database klikken
      2. <wachtwoord> Het wachtwoord van de betreffende database gebruiker. Weet je die niet maak dan gewoon een nieuwe gebruiker aan voor die database.
      3. <databasenaam> De volledige database naam, dus in het formaat van gebruiker_naam
      4. De naam dbbackup.sql kun je ook in een andere naam wijzigen als je meerdere databases wilt backuppen.
  6. Cronjob 2:
    1. Bij commando vult u in:
      1. /usr/bin/mutt -s "backup" -a /home/<user>/dbbackup.sql -- <mailadres> < /dev/null
      2. <sqlnaam> vervangt u door de naam van de database
      3. <user> vervangt u door de gebruikersnaam waarmee u inlogt in directadmin
      4. <mailadres> vervangt u door het mailadres waar de sql file heengestuurd moet worden.
      5. De tekst Backup kunt u door eigen tekst vervangen(is de omschrijving van de mail)
  7. Kies daarna voor toevoegen.

ATTENTIE: Let op dat u de minuut en dag invult, dus GEEN sterretjes. Dat kan voor grote problemen zorgen als dit iedere minuut gestart zou worden.