Iedere nacht wordt er automatisch een sql dump file van uw databases geplaatst in uw home directory. Als deze niet te groot is kunt u deze automatisch aan uzelf laten mailen via de cronjobs optie in DirectAdmin.

1. Start directadmin en login
  2. Kies voor cronjobs
  3. Vul in bij minuut bijv. 45, bij uur bijv. 5 en de rest sterretjes zodat het iedere dag gebeurd.
  4. Bij commando vult u in:
    1. /usr/bin/mutt -s "backup" -a /home/<user>/<sqlnaam>.sql.gz -- <mailadres> < /dev/null
    2. <sqlnaam> vervangt u door de naam van de database
    3. <user> vervangt u door de gebruikersnaam waarmee u inlogt in directadmin
    4. <mailadres> vervangt u door het mailadres waar de sql file heengestuurd moet worden.
    5. De tekst Backup kunt u door eigen tekst vervangen(is de omschrijving van de mail)
  5. Kies daarna voor toevoegen.

ATTENTIE: Let op dat u de minuut en dag invult, dus GEEN sterretjes. Dat kan voor grote problemen zorgen als dit iedere minuut gestart zou worden.