Met shared hosting deelt u een IP-adres met de andere websites op dezelfde server.

U kunt eventueel een eigen IP-adres aanvragen voor uw hostingpakket. Een eigen IP-adres kan helpen om een hogere ranking bij google te krijgen.

U kunt een eigen IP-adres bestellen tijdens het bestellen van een nieuw hostingpakket, ook kun je eenvoudig een eigen IP-adres voor een bestaand hostingpakket bestellen, dit artikel legt uit hoe: https://www.weboke.nl/knowledgebase/168/Hoe-wijzig-of-upgrade-ik-mijn-hostingpakket.html

Resellers: Bij een reselleraccount wordt het IP-adres toegevoegd aan de lijst met beschikbare IP-adres en kan de reseller zelf kiezen aan welke user hij het toekent.

Erotische content: Als u via uw website erotische content aanbiedt is het verplicht een eigen ipnummer bij uw hostingpakket te bestellen.

Als wij het IP-adres toekennen aan uw hostingaccount(maximaal 1 IP-adres per hostingpakket) dan houdt dat in dat de DNS gewijzigd wordt. In de praktijk betekent dat als u net uw site bezocht heeft u enige tijd nog op het oude IP-adres zult uitkomen(maximaal 1 tot 4 uur). Dat geldt ook voor bezoekers die net op uw site waren. Dat heeft te maken met DNS caching. Heeft u of een bezoeker niet recent de site bezocht dan zal hij direct naar het juiste nieuwe ipnummer gaan.
U kunt dit voorkomen door 24 uur eerder in de DNS de TTL op bijvoorbeeld 60 ipv 14400 te zetten. Op het moment dat het ipnummer wijzigt dan zal de eerder genoemde 4 uur nog maar maximaal 60 seconden zijn.