Hoe maak ik verbinding met mijn hostingdatabase vanaf mijn pc?

1. U logt in in het controle paneel
  2. U kiest voor mysql
  3. U kiest de betreffende database
  4. U maakt een aparte user aan die u gebruikt voor de verbinding(niet noodzakelijk maar wel beter). U kiest dus voor Create New Database User.
  5. Na aanmaken van de user kiest u onderin(bij Access Hosts) voor Add host en vult daar het ipnummer in waarvandaan u verbinding wilt maken. U kunt uw ipnummer opvragen op https://whatsmyip.org

Dat is in principe alles aan de hosting kant. Op uw pc stelt u de client in op poort 3306(Standaard). De databasenaam en de gebruikersnaam heeft u als het goed is. Let op dat de database begint met uw DirectAdmin accountnaam gevolgt door een slahs(/).