In een hostingpakket is het ook mogelijk een zogenaamde MYSQL database aan te maken. Per pakket kunt u opvragen hoeveel databases er toegestaan zijn.

MySQL is een Internet-gerelateerd Database Systeem dat veelal gebruikt wordt in combinatie met PHP.
Een database maakt het opslaan, updaten en opvragen van informatie gemakkelijk. U kunt MySQL bijvoorbeeld gebruiken om producten- en klanteninformatie te verkrijgen en op te slaan voor een website. MySQL is ook snel en flexibel genoeg om logs en plaatjes op te slaan.

Ook zijn er diverse gratis webprogramma's die gebruik maken van een MySQL database.

Meer informatie over MySQL kunt u vinden op www.mysql.com