Mysql database beschadigd / repareren tabellen

Een database heeft af en toe onderhoud nodig (bijv. analyseer tabel of gewoon verwijderen overbodige records) en een database kan om diverse redenen corrupte records of indexen bevatten. Foutmeldingen kunnen dan zijn:

• is marked as crashed and should be repaired
  • DB function failed with error number 145

In die gevallen kunt u inloggen in phpmyadmin en daar alle tabellen selecteren en onderaan kiezen voor 'Met geselecteeerd' 'Repareer tabel'. De tabellen worden dan gecontroleerd en bijgewerkt en eventueel gerepareerd.