In het Directadmin controle paneel is het mogelijk om een php versie te kiezen voor het gehele hosting account.

Het kan natuurlijk zijn dat je per script/directory of subdomein hier vanaf wilt wijken en door een andere php versie te kiezen.

Plaats dan in de betreffende directory een bestand met de naam .htaccess met de volgende inhoud:

<FilesMatch "\.(php4|php5|php3|php2|php|phtml)$">
SetHandler application/x-lsphp71
</FilesMatch>

Dit is een voorbeeld om php 7.1 te selecteren, verander x-lsphp71 in 72 en ... jawel 7.2 is dan actief in die directory.

Als je bepaalde modules wilt selecteren voor die versie dan moet je in Directadmin even die versie als standaard kiezen, dan de modules en opties regelen, en dan weer terug naar de versie voor het hele hostingaccount.