Je pakket is omgezet naar Reseller. Als je inlogt in het controle paneel zul je rechts nu 2 niveau's zien.
Gebruikersniveau en Wederverkopersniveau (ook wel resellerniveau genoemd).

Gebruikersniveau is wat je al had, je bestaande domeinen staan daar.
Wederverkopersniveau is nieuw. Daar kun je eigen hosting pakketten maken, gebruikers maken, backups voor gebruikers en andere reseller zaken instellen.

Het grote voordeel van een resellerpakket is dat je elk domein een eigen user account kunt heven zodat die apart kan inloggen. Mocht dat domein ooit gehacked worden dan kan dit nooit gevolgen hebben voor de andere users. Een ander groot voordeel is dat elke user zijn eigen resources ter beschikking heeft. Denk aan CPU tijd, disk IO, aantal processen etc. Dus zou er 1 domein tussenzitten die veel CPU gebruikt of gewoon druk is of slecht functioneert dan heeft die er geen last van. Zou je alle domeinen op gebruikersnivieau hebben dan moeten die resources gedeeld worden en kan 1 domein ervoor zorgen dat de rest ook problemen krijgt. 

Als je een bestaand domein wilt omzetten naar een gebruiker/user:

  1. Maak indien nodig eerst op gebruikersniveau een backup van het domein. Je kunt natuurlijk ook gewoon alles opnieuw instellen eventueel dan is een backup niet nodig.
  2. Verwijder het domein volledig op gebruikersniveau
  3. Maak een nieuwe gebruiker aan op resellerniveau
  4. log in met die gebruiker en lees de eventueel gemaakte backup terug of stel alles handmatig opnieuw in(site, mail etc.)

In het controle paneel vindt je ook de Help button waar meer DirectAdmin helpteksten zijn terug te vinden.

Was dit antwoord nuttig? 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig (0 Stemmen)