Wie of wat is SIDN ?
De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is sinds 1996 verantwoordelijk voor de uitgifte en registratie van .nl domeinnamen. U kunt als particulier of bedrijf niet zelf een .nl domein aanvragen bij SIDN; zo’n aanvraag moet worden ingediend door een zgn. deelnemer. Web-Oke.nl is officieel deelnemer van SIDN.

Wat is een deelnemer precies?
Een deelnemer is een bedrijf zoals web-oke.nl dat rechtstreeks een .nl domeinnaam kan registreren bij SIDN. Er zijn ook (kleine) bedrijven die geen deelnemer zijn maar wel .nl namen verkopen. Zij kopen dat weer in via een deelnemer. Een extra schakel ertussen dus. Let op dat u uw domeinnaam dus bij een deelnemer registreert en bij voorkeur niet bij een tussenpartij.