Wij raden u af een domeinnaam voor lange tijd te registreren. In het geval van de .nl naam bijvoorbeeld kan deze niet langer dan een jaar vooruit geregistreerd en betaald worden. Dat betekent dat de provider waar u dit voor lange tijd doet het geld in 1x ontvangt en ieder jaar daarvan de domeinnaam moet betalen. Dat is een risico, als hij het niet meer kan betalen of als u wilt verhuizen dan bent u dat geld kwijt.

Ook voor .com en andere namen adviseren wij u niet meer dan per jaar te betalen. Sommige kunnen wel voor langere tijd registreren en betalen maar ook dan geldt weer dat als u verhuisd u het geld kwijt bent en opnieuw kunt gaan betalen. Als wij namelijk een domein verhuizen moet hij gewoon opnieuw betaal gaan worden.

Alleen voor de .nu zouden we een uitzondering willen maken. U bent het beste af als u deze zelf (voor langere tijd) registreert bij nunames.nu en dan de nameservers laat verwijzen naar de provider die u op dat moment heeft. Een .nu naam kan namelijk praktisch niet verhuisd worden. De domeinnaam blijft dan altijd op dezelfde plaats en u kunt het hostingpakket nemen waar u het op dat moment het handigst/voordeligs vindt.

Heeft u de naam al voor langere tijd vastgelegd en u wilt toch naar een ander hostingbedrijf dan kunt u overwegen de domeinnaam bij de oude provider te laten en bij de nieuwe provider (bij ons natuurlijk ;-)) te kiezen voor alleen hosting.

Was dit antwoord nuttig? 1 gebruikers vonden dit artikel nuttig (6 Stemmen)