Nieuwe domeinnamen

Voor de meeste TLD's(dat zijn bijv. .nl, .be en .eu) geldt dat er geen bijzondere restricties gelden voor registratie. Voor de .nl was tot voor kort een ondertekend formulier noodzakelijk maar dat behoord gelukkig tot het verleden. Voor de meeste domeinen geldt ook dat ze na bestellen vrijwel direct beschikbaar zijn.

Verhuizen .nl domein

Zie dit artikel voor meer info.

Verhuizen .com/.net domein

Om een .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ, .TV, .NAME en .US te kunnen verhuizen is een zgn. EPP ofwel verhuiscode (transfercode) nodig. Bij veel providers kunt u die zelf online opvragen en anders kunt u contact opnemen met uw huidige provider
Naast de EPP code is het ook van belang om het domein te laten unlocken. Het verhuizen van deze domeinnamen neemt gemiddeld 5 tot 10 dagen in beslag.

Zodra wij de verhuiscode binnen hebben wordt de verhuizing gestart. Er wordt dan automatisch een email gestuurd naar het emailadres waarmee u de domeinnaam ooit heeft geregistreerd. Op www.toondomein.nl kunt u opvragen welk emailadres op dit moment vastligt. Kijk daarvoor bij de registrant gegevens. Als u niet meer de beschikking heeft over dat email adres dan kunt u uw huidige provider vragen om dit te wijzigen in een actueel emailadres. Dit kunt u het beste doen voordat u de verhuizing start. In klantenmenu, mijn producten vindt u voor domeinen die verhuisd moeten worden de optie Verhuiscentrum terug. Daar kunt u de status van de verhuizing opvragen en eventueel een verhuizing (her)starten.

Was dit antwoord nuttig? 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig (0 Stemmen)