domeinregistratie tablet

Hoe verzin en check ik mijn nieuwe domeinnaam?

Het kiezen van de juiste domeinnaam is moeilijk, maar gelukkig is het checken van de domeinnaam een stuk eenvoudiger. Voordat je je nieuwe domeinnaam kiest en checkt, is het belangrijk dat je goed voor jezelf vaststelt wat het doel van de domeinnaam is.
Registreer je het domein voor privé doeleinden of ga je het domein gebruiken om de online zichtbaarheid te realiseren?

In het tweede geval dien je er rekening mee te houden dat een domeinnaam in de meeste gevallen gekoppeld blijft aan je bedrijf, het is niet eenvoudig op een later moment je domeinnaam te wijzigen.

Tips voor het checken en registreren van de juiste domeinnaam

  • Houd de domeinnaam zo kort mogelijk en gebruik geen streepjes.
  • Zorg ervoor dat de domeinnaam bezoekers helpt begrijpen wat voor bedrijf je bent.
  • Check of het domein ook in andere extensies zoals .BE, .EU en .COM nog vrij is is en registreer hem direct in meerdere extensies als dat kan.
  • Vraag anderen de domeinnaam uit te spreken om te checken of de uitspraak en spelling goed te begrijpen is.

Voordat je de beschikbaarheid van je domein gaat checken is het belangrijk dat je meerdere domeinnamen verzint die bij je passen. Zo kun je de domeinnaam die je uiteindelijk gaat registreren pas kiezen als je hem hebt gecheckt en zeker weet dat hij nog vrij is.
Met een eigen domeinnaam ligt de online wereld aan je voeten, het is een belangrijke eerste stap richting een eigen website, eigen emailadressen en goede online aanwezigheid.

nl domeinnaam

€9,45 Per jaar

com domeinnaam

€13,95 Per jaar

be domeinnaam

€9,95 Per jaar

Zoek extensies per categorie