Hoe stuur ik bezoekers van domeinnaam.xx automatisch naar www.domeinnaam.xx door?

Dit artikel gaat over linux hosting.

In dit artikel leggen we uit hoe je een bezoeker die slechts uwdomein.xx in de adresbalk intikt automatisch naar www.uwdomein.xx geredirect wordt, dat kan op 2 manieren.

DirectAdmin Controlepaneel

Klik op 'domain setup/domeininstellingen' en kies in het dropdown menu voor 'www.'

Mocht hierna je site niet meer werken of in een lus komen, dan zet je hem hier weer uit want dat moet je eerst de locatie in je site gaan veranderen want die stuurt zichzelf dan ook al door.

Wijzigen in de .htaccess

De 2e optie is het aanpassen van het .htaccess bestand in de public_html map. Neem onderstaande tekst over en plak dit in je .htaccess bestand. Als 1 van onderstaande regels al in het bestand voorkomen dien je deze er tussenuit te halen.

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.uwdomein.xx/$1 [R=301,L]