U vindt deze webmail op webmail.web-oke.nl .

Inloggen webmail op webmail.web-oke.nl
In het inlogscherm geeft u uw emailadres samen met uw wachtwoord in om in te loggen. Aan de hand van uw domeinnaam wordt bepaald op welke mailserver er ingelogd zal worden. Normaal is dat mail.uwdomein.xx. U kunt het serverveld dan ook altijd leeglaten. U kunt ervoor kiezen om ingelogd te blijven door het 'onthoud me' veld aan te klikken.

Waar wordt verzonden mail opgeslagen
Verzonden mail wordt normaal gesproken in de map Sent(in het nederlands de map verzonden) opgeslagen in de Inbox. Via instellingen, speciale mappen kunt u daar eventueel een andere map voor kiezen. Let op dat als u andere mailclients erbij gebruikt die allemaal ingesteld kunnen staan dat ze verzonden mail in een andere map opslaan.

Agenda delen
Om de agenda in andere systemen te kunnen gebruiken gaat u naar instellingen, externe agenda. In het blok met Prive feed toegang [Volledige toegang (lezen/schrijven)] klikt u op de checkbox. Er wordt dan een FEED url gemaakt die u bijvoorbeeld in RSS readers kunt gebruiken en een ICS URL om te gebruiken in agenda systemen die het iCalendar(ICS) protocol ondersteunen.

Agenda delen en in Thunderbird mail opnemen
U kunt de agenda die aangemaakt is in onze webmail delen met andere agenda systemen. U dient daarvoor in thunderbird mail de plugin Lightning te installeren. Thunderbird vindt u hier http://www.mozillamessaging.com/nl/thunderbird/
In Thunderbird kiest u in het menu bestand voor nieuw, agenda. Vervolgens kiezen voor 'op  netwerk' en daarna voor iCalendar(ICS) en bij locatie vult u de ICS URL in die u bij Agenda Delen heeft aangemaakt. U kunt vanaf dat moment agenderingen aanmaken, wijzigen en verwijderen in zowel thunderbord als de webmail.

Agenda delen en in uw Iphone opnemen (alleen lezen op iphone)
Kies op de iphone voor instellingen, Mail/Contacten/Agenda, Voeg account toe, Anders, Voeg agenda-abonnement toe. Dan vult u bij server de ICS URL in die u bij delen agenda heeft aangemaakt (tip: kopieer de url en mail deze aan uw iphone en kopieer en plak hem in het veld). Klik op volgende en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u gebruikt voor uw webmail. Op dit moment kunt u de agenderingen alleen nog maar bekijken op de iphone.

Agenda delen en in outlook opnemen
Helaas nog niet mogelijk op dit moment(komt wel).

Agenda delen en in ical (apple) opnemen
In Ical kun je de ICS URL opnemen door in het Agenda menu te kiezen voor Abonneer. De koppeling is op dit moment alleen nog maar 'alleen lezen' Er kunnen dus nog geen wijzigingen aangebracht worden. Bedoeling is dat dit wel mogelijk gaat worden in de nabije toekomst.

Gebruik de google agenda in roundcube (in plaats van de roundcube agenda) (experimenteel)
Ga naar instellingen en klik op agenda. Bij provider geef je CALDAV op, bij gebruikersnaam en wachtwoord de gegevens van je google account en bij caldavserver ssl://www.google.com:443. Vervolgens de caldavurl: https://www.google.com/calendar/dav/xxx@gmail.com/events (vervang xx@gmail.com door uw gmail login). Vanaf dat moment

Archief folder button
In Instelling bij Speciale mappen is de optie 'Archief'. Vul daar een map in en er zal een button getoond worden in het mailscherm. Door op die button te klikken zal de geselecteerde mail of mails automatische in die folder gezet worden. Een soort sneltoets dus.

Externe IMAP accounts
Heeft u bij ons nog andere email accounts, of nog elders email accounts ? Dan kunt u die in het Instelling menu bij de optie 'Identiteiten' opgeven. Vult u dan het stukje bij IMAP in;

- Inschakelen aanvinken
- Label: Uw volledige mailadres
- Servernaam: Uw domeinnaam of de naam van de server
- Beveiligingstype: leeg laten / 3 streepjes (niet nodig omdat dit intern verkeer is)
- Poortnummer: 143
- gebruikersnaam: Volledige mailadres van de mailbox
- Wachtwoord: Wachtwoord van de mailbox.

Nadat u dit correct heeft opgeslagen zal rechtsbovenin het scherm een drop-down box weergegeven worden met de verschillende identiteiten.

Google adresboek gebruiken
Het is mogelijk om bij de instellingen uw accountgegevens van Google op te geven en op die manier het google adresboek te gebruiken. Het is niet mogelijk om vanuit roundcube het google adresboek te wijzigen. Bij het aanmaken van een nieuwe email zal automatisch dan ook in het google adresboek gekeken worden naar de adressen. Per sessie wordt maar 1x gesynchroniseerd met google dus wijzigingen gemaakt bij google zijn niet direct zichtbaar.
Kiest u voor de functie adresboek en dan het google adresboek dan krijgt u alle adressen uit uw google adresboek te zien. Selecteerd u daar echter een adres dan worden niet de details getoond maar krijgt u een melding Contactpersoon niet gevonden te zien. Die melding is normaal en komt voort uit het feit dat de google contacts hier niet gewijzigd kunnen worden.

Globaal adresboek
Als u kiest voor adresboeken dan vindt u daar ook de optie globaal adresboek terug. Alles adressen die u daar invult zijn door iedereen op hetzelfde domein te lezen en te bewerken. Dus is uw mailadres jan@domeina.nl dan zal piet@domeina.nl de adressen ook kunnen zien en wijzigen maar piet@domeinb.nl weer niet.

Identiteiten (Instellingen, tabblad Identiteiten) en ondertekening
Hier kunt u meerdere afzenders aanmaken voor te versturen email, ook wel identiteiten genoemd. Een andere antwoord-aan adres, een standaard bcc en een eventuele ondertekening kunnen hier ingesteld worden.

Ondertekening van emails
Kies voor instellingen en dan tabblad identiteiten. Vervolgens het betreffende mailaccount klikken en dan het 2e tabblad ondertekening. Daar kun je een standaard ondertekening voor dat account instellen. Dat kun je dus per identiteit doen. Vervolgens moet u dit nog activeren. Dat gebeurd ook bij instellingen, Berichten aanmaken en dan op de instellingen tab. Daar vindt u 3 opties om de ondertekening te activeren. Deze spreken voor zich.

Hoe stel ik in dat www.mijndomein.xx/email doorspringt naar webmail?
Het is op dit moment nog niet mogelijk om /webmail achter uw domeinnaam te zetten. Op termijn wordt dit wel de standaard. Voorlopig kunt u dit op 2 manieren oplossen.

  1. In het controle paneel opent u de DNS (beheer) en maakt u een CNAME record aan met de naam webmail die verwijst naar webmail.web-oke.nl. (let op de punt achter .nl). Na enkele uren zal webmail.uwdomein.xx dan automatisch werken.
  2. Door in uw hostingmap(/domains/uwdomein.xx/public_html voor linux hosting en /httpdocs voor windows hosting) een map met de naam email aan te maken. In die map maakt u dan het bestand aan index.html met daarin deze inhoud: <meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=https://www.web-oke.nl/webmail">
    U kunt de map aanmaken via ftp of via bestandsbeheer in het controle paneel.

Verwijderen emails / definitief verwijderen / prullenbak leegmaken
Als u een bericht verwijderd zal deze standaard alleen maar doorgehaald worden, ofwel de indicatie krijgen dat hij verwijderd is. U kunt dat aanpassen door in het instellingenmenu bij Serverinstellingen hetvolgende in te vullen:

  • Bericht niet verwijderen maar als verwijderd markeren (vink dit uit, het bericht wordt dan in het vervolg direct permanent verwijderd)
  • Verwijderde berichten niet tonen (gebruik deze niet, dit maakt het systeem onnodig traag namelijk)
  • Prullenbak legen bij uitloggen (vink dit aan om de prullenbak leeg te maken bij uitloggen)
  • Postvak IN opschonen bij uitloggen (vink dit aan)

Eventuele berichten die u eerder al verwijderd had maar zichtbaar bleven zullen na uitloggen verwijderd worden met bovenstaande instellingen. 

Was dit antwoord nuttig? 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig (3 Stemmen)