U heeft bijvoorbeeld joomla geinstalleerd in de map public_html/joomla (voor de buitenwereld is dat dan http://www.uwdomein.xx/jooma).
Maar u wilt dat als mensen www.uwdomein.xx intikken dat ze in de joomla map komen.

Dat kan door in de public_html map een file te maken met de naam .htaccess. Hierdoor zal het voor de buitenwereld net lijken of er geen subdirectory is, zij zien alleen www.uwdomein.xx
In die file zet u:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteBase /

# slash toevoegen als path geen punt bevat of eindigt met een slash
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.|/$)
RewriteRule (.*) http://www.voorbeeld.XX/$1/ [R=301,L]

#Verander http://voorbeeld.xx naar http://www.voorbeeld.xx
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld.xx$
RewriteRule ^/?(.*)$ http://www.voorbeeld.xx/$1 [R=301,L]

## Nu de subdir to rootdir rewrite uitvoeren
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/joomla
RewriteRule ^(.*)$ joomla/$1 [L]

Dit is stap 1 en voert u dus in de .htaccess file in de public_html map uit.
Maar ook in de joomla map moet een .htaccess file staan.
Hernoemd de standaard htaccess.txt van joomla naar .htaccess

Verander daarin:
"#RewriteBase /" naar "RewriteBase /joomla"

En als laatste de configuration.php aanpassen:
$live_site = 'http://www.voorbeeld.xx'

Het mag duidelijk zijn dat joomla in de public_html map installeren ipv een subdirectory wel eenvoudiger en minder foutgevoelig is.
Keywords: joomla subdirectory submap redirect htaccess doorverwijzen doorsturen