Bij een hostingpakket dat wij aanmaken zal PHP standaard altijd aanstaan. Het kan echter zijn dat u het wel eens uitgezet heeft of dat u beschikt over een reseller pakket en onbewust een account gemaakt heeft waar php niet actief is. Hieronder leggen we uit hoe php weer aan te zetten.

1. Inloggen in het controle paneel
  2. Indien reseller pakket: kies aan rechterzijde user level / Gebruikersnivo
  3. Kies domain administration / Domeininstellingen
  4. Klik op het domein
  5. Vink aan: PHP Access / PHP Toegang en klik op Save / Opslaan

Er kunnen de volgende fouten optreden als php niet aan staat
Binnen installatron: ! PHP for the selected domain has failed. Installatron is unable to install to a domain where PHP is not working.
Bij het opvragen van een .php programma in de browser wordt de php code getoond in plaats van uitgevoerd.