Waarom moet ik mijn domeinnaam bij WebOké registreren?

Wij hebben al ruim 18 jaar ervaring met domeinregistratie en webhosting, kies net als tienduizenden voorgangers voor ons als betrouwbare partner in het realiseren van jouw online aanwezigheid.

domeinregistratie tablet
  • Het is voor elk domein mogelijk om de DNS volledig te beheren en domein- en emaildoorsturingen aan te maken zonder een hostingpakket aan te schaffen, hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.
  • Wij hebben al 18 jaar ervaring met domeinnaam registratie, daarom kunnen we iedere vraag voor je beantwoorden en voor iedere situatie een gepaste oplossing bedenken.
  • Als je een domeinnaam via WebOké registreert dan ben en blijf je zelf echt de eigenaar van het domein. Je kunt je domein op elk gewenst moment verhuizen, jij bent de baas.
  • Wij bieden 1939 domeinextensies aan, zo kun jij altijd een domeinnaam kunnen vinden dat bij jou past.

Domeinnaam providers vergelijken

Wij zijn er van overtuigd dat wij écht domeinregistratie voor de allerbeste prijs-kwaliteit verhouding aanbieden, dit is niet slechts een marketing-praatje. Om dit te laten zien vergelijken we onze prijzen en producten 1-op-1 met andere providers waar je een domeinnaam kunt registreren.
Alle informatie in onderstaande tabel is door middel van directe communicatie met de provider verkregen of is publiekelijk inzichtelijk.

WebOké Hostnet Versio Yourhosting Cloud86 Antagonist
Jaarprijs .NL domein: €9,45 €16 €18,99 €18,99 €10,95 €11,88
Jaarprijs .BE domein: €9,95 €21,50 €24,99 €24,99 €14,95 €15
Jaarprijs .COM domein: €13,95 €22 €24,99 €24,99 €16,95 €17,88
Gratis DNS beheer: Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Gratis email doorsturingen: Ja Ja Nee Nee Nee Ja
Gratis domein doorsturingen: Ja Ja Ja Nee, vanaf €12 per jaar Nee Ja
Moederbedrijf: Onafhankelijk Group.one Total Webhosting Solutions Total Webhosting Solutions Onafhankelijk Group.one


We vergelijken onze producten graag op een eerlijke manier. Klopt er iets niet in onze vergelijking? Laat ons dit dan direct weten zodat we dit aan kunnen passen en alle informatie up-to-date kunnen houden.

Registreer je nieuwe domein!
domeinregistratie tablet

Hoe kies je een nieuwe domeinnaam?

Het verzinnen van een nieuwe domeinnaam is altijd lastig, ook omdat het aanbod aan goede en korte domeinnamen steeds kleiner wordt. Toch zijn er nog genoeg goede domeinnamen voor jou of jouw bedrijf te vinden, wij geven je een aantal tips voor het zoeken naar jouw ideale domeinnaam!

  • Een domeinnaam blijft voor altijd gekoppeld aan de identiteit van jouw bedrijf, bedenk dus eerst goed wat voor bedrijf je bent, wat je uit wilt stralen en wie je aan wilt spreken. Refereer in je domeinnaam naar de diensten die je levert of de sector waar je bedrijf zich in bevindt. Richt je je op een locatie-specifieke markt? Probeer dan de naam van de locatie in je domeinnaam te verwerken.
  • Het is het beste om je domeinnaam zo kort mogelijk te houden, al kan dit natuurlijk lastig zijn. Gebruik korte, logische woorden die makkelijk te onthouden zijn en gebruik alleen cijfers of streepjes wanneer het echt nodig is.
  • Houd rekening met de doelgroep van je website bij het zoeken naar je domeinnaam. Richt je je alleen op de Nederlandse markt, of ook de Nederlands-talige Belgische markt? Registreer dan op zijn minst een .NL en .BE versie van de domeinnaam. Wil je nog verder de grens over gaan? Denk dan ook eens aan een .EU, .COM, .NET of .ORG domeinnaam.
  • Probeer niet teveel op andere bedrijven en domeinen te lijken. Gebruik je eigen creativiteit en probeer te denken vanuit de gedachten van jouw toekomstige websitebezoekers en klanten.

Kom je er echt niet uit? Stuur ons dan een berichtje, wij helpen je verder!

domeinregistratie tablet

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam kun je zien als een adres van een website. Zonder een domeinnaam kan jouw website wel bestaan, maar zal deze niet of heel moeilijk vindbaar zijn voor andere mensen, net als dat een fysieke winkel zonder fysiek adres ook niet te vinden is in de echte wereld.
Wanneer je een domeinnaam in de URL-balk intypt (het adres van een website), zal je automatisch worden doorgeleid naar de juiste locatie zodat de website getoond wordt. Net zoals dat wanneer je een fysiek adres van een winkel in Google Maps invult je naar de juiste locatie wordt gestuurd.


Wat kun je doen met een domeinnaam?

Over het algemeen is een domeinnaam niets anders dan een adres, om het adres functioneel te maken is daar vaak webhosting voor nodig. Toch kun je bij WebOké veel doen met je domeinnaam, ook zonder webhosting.
Zo kun je domein doorsturingen aanmaken, de DNS beheren en email doorsturingen aanmaken. Wanneer je een volledige website op de domeinnaam wilt tonen of de domeinnaam voor je eigen emailadressen wilt gaan gebruiken heb je webhosting nodig.Meer leren over webhosting
anonieme domeinregistratie

Domeinnaam anoniem registreren

Je kunt je persoonlijke gegevens verbergen en spam voorkomen door je domeinnaam anoniem te registreren.

Kies voor anonieme domeinregistratie zodat je persoonlijke gegevens niet via het WHOis protocol kunnen worden opgevraagd. De hoeveelheid openbare WHOis gegevens dat is op te vragen verschilt erg per extensie, zo zijn de gegevens bij .COM al redelijk afgeschermd maar is het bij .BE zelfs mogelijk om achter het adres en telefoonnummer van de eigenaar te komen.
Als je kiest voor anonieme domeinregistratie dan worden onze openbare gegevens gebruikt zodat jouw gegevens privé blijven.

Anonieme domeinregistratie is mogelijk voor .be, .com, .net, .org, .info, .nu, .me, .world en .de. Dit kost €5,00 per jaar.Registreer je nieuwe domeinnaam!
Open WhatsApp