Nieuws: Verhuizing naar NorthC Datacenters

Nieuws: Verhuizing naar NorthC Datacenters

Verhuizing naar NorthC Datacenters

Omdat wij bij WebOké graag de állerbeste dienstverlening aanbieden, betekent dat dat we eens in de zoveel tijd grote wijzigingen aan onze infrastructuur moeten brengen. We hebben besloten om onze servers naar de datacenters van NorthC te verhuizen, dit brengt voor zowel ons als onze klanten vele voordelen, maar eerst zullen de belangrijkste informatie over de verhuizing delen.


Wat betekent de verhuizing voor klanten van WebOké?

- In de nacht van 15 op 16 oktober zal de website van WebOké voor een korte tijd niet bereikbaar zijn.

- In de nacht van 16 op 17 oktober zullen onze hostingservers enkele uren niet bereikbaar zijn. De verwachte down-time is minder dan 2 uur per server, we voeren de verhuizing op een zaterdagnacht uit om de impact zo klein mogelijk te houden

- Op de korte down-time na zullen onze klanten niets van de verhuizing merken, alle instellingen en IP-adressen blijven intact.

Waarom verhuist WebOké zijn servers naar een ander datacenter?

WebOké maakt de laatste jaren een groei mee waardoor het noodzakelijk is geworden om onze datacenter ruimte uit te breiden. Om deze groei op een goede manier door te zetten en onze onafhankelijkheid te kunnen blijven garanderen hebben we de keuze moeten maken om onze servers in een nieuw datacenter onder te gaan brengen.

Wat voor voordelen biedt NorthC Datacenters?

Er zijn vele verschillende redenen waardoor wij voor NorthC hebben gekozen als nieuw datacenter. De verhuizing naar NorthC brengt niet alleen ons vele voordelen, maar ook onze klanten:

- Stabiliteit: Beide datacenters zijn volledig redundant ingericht. Dit betekent dat problemen of onderhoud aan het datacenter nooit problemen op zal leveren voor de bereikbaarheid van onze servers

- Duurzaamheid: De datacenters maken uitsluitend gebruik van groene stroom en wekken met ruim 500 zonnepanelen ook zelf hun stroom op. Met de warmte die in het datacenter wordt geproduceerd worden nabijgelegen bedrijven van warmte voorzien en wordt zelfs het openbare zwembad van Aalsmeer verwarmt.

- Tier 3 Datacenters: De datacenters zijn gebouwd volgens de Tier 3 norm, dit betekent dat de beveiliging, privacyprotocollen, brandveiligheid en connectiviteit allemaal van de hoogste klasse zijn.

- Data verspreiding: We verspreiden onze data over twee verschillende datacenters, het datacenter op Schiphol en het datacenter in Aalsmeer. Onze apparatuur is tussen de twee datacenters onderling direct met elkaar verbonden zodat we onze backups op een andere locatie dan onze hostingservers kunnen bewaren. Dit zorgt ervoor dat zelfs bij de meest ernstige incidenten (zoals een brand) we geen data verliezen en we de veiligheid van de gegevens van ons en onze klanten kunnen blijven garanderen.

Klik hier om meer te lezen over NorthC Datacenters

Vorige

WebOké op de Hoster Hall-Of-Fame van internet.nl

WebOké op de Hoster Hall-Of-Fame van internet.nl In eerdere berichten hebben we al uitgelegd hoe belangrijk wij de...
Volgende

Nieuw: Beheer meerdere WebOké accounts onder één user

Beheer meerdere WebOké accounts onder één user We ontvangen veel positieve feedback van onze klanten...

Reacties